Etusivu

Sähkönjakeluverkoilta odotetaan tulevaisuudessa entistä parempaa luotettavuutta ja suurhäiriöiden vähenemistä kohtuukustannuksin. Sähkömarkkinalain mukaan verkonhaltijaa koskee mm. verkon ylläpito- ja kehittämisvelvollisuus ja sähköverkoston kunnosta vastaaminen. Merkittävä osa sähkön jakeluverkon vioista aiheutuu puiden taipumisesta tai kaatumisesta avojohdoille. Näiden vikojen määrää voidaan selvästi vähentää tekemällä johtokatujen raivaukset säännöllisesti. Raivauksella on ratkaiseva merkitys puista aiheutuvien sähkökatkoksen ehkäisyssä. Johtokadulle yltävät oksat sekä johtokadun ulkopuolella olevat selvästi riskejä aiheuttavat puut on lisäksi karsittava, jotta ne eivät lumikuorman seurauksena taipuisi avojohdoille.

Johtokadulle kasvavien oksien raivauksessa tehokkaimmaksi työmenetelmäksi on osoittautunut helikopterisahaus, jossa helikopterista roikkuvalla pitkällä
moottorisahalla sahataan johtokadun reuna siistiksi. Tällöin puut taipuvat tai katkeavat lumikuorman seurauksena poispäin johtokadusta ja linjasta. Myös linjatarkastaminen helpottuu. Kopteriraivauksen jäljiltä johtokatu pysyy paikasta riippuen avoimena 10–15 vuotta.

Helikopterisahauksen sujuvuus ja laatu varmistuu ammattitaitoisten ja kokeneiden toimijoiden yhteistyönä. Suomen Linjaraivaus Oy on Jussi-Pekka Heikkisen ja Pertti Matilaisen yhteistyön tulos. Alan kokeneet ammattilaiset yhdistivät laajan kokemuksensa sähkölinjojen raivauksesta, erityisesti lentoraivausten osalta. SLR Oy tarjoaa sähköyhtiöille laadukasta ja yksilöllistä palvelua. SLR Oy on kehittänyt lentotoimintaa varten sahauskaluston, joka on täysin uudella tasolla kilpailijoihin verrattuna. Yrityksen laaja yhteistoimintaverkosto takaa asiakkaalle kokonaisvaltaisen palvelun. Yhteistyöverkoston kautta SLR Oy:llä on mahdollisuus tarjota asiakkaalle esimerkiksi myös pienjänniteverkoston raivaus kokonaisuuden osana. Asiakas saa siis tarvittaessa palvelua avaimet käteen -periaatteella.

Toimimme Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltian maissa.
Ota yhteyttä!

Video helikopterisahauksesta